На Буковині свинина і куряча тушка найбільше додали в ціні

Цьогоріч  продукти з переліку соціального набору найшвидше дорожчають на Київщині, – повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у Facebook. 

“З переліку 23 соціальних продуктів Київська область є лідером по зростанню ціни на 5 продуктів, серед яких чорний та білий хліб, яловичина, сало та цукор. Трошки їй поступилося Закарпаття, де подорожчали 4 найменування продуктів, а саме свинина, м’який сир, морква та буряк”, – зазначив Дорошенко. 

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж проаналізували, як змінилася ціна на продукти харчування у кожному регіоні України з початку року, тобто з 10 січня по 20 вересня. 

“На жаль, картина сумна, і говорить про те, що не працюють державні органи, які б контролювали ціни у регіонах. За даними Державної служби статистики України, найбільше подорожчав продукт №1 – хліб, у Київській області. Так, зокрема, “соціальний” білий та чорний хліб додав 37%. Середній показник по всіх регіонах України подорожчання білого хліба – 14%, а чорного – 15%”, – заявив експерт. 

Київщина також є “лідером” з росту цін і на український національний продукт сало – на 75%, тоді як в середньому по України сало зросло на 42%. 

Київська область є на передових по росту цін і на яловичину – 45%. Середній український показник зростання ціни – 26%. 

Свинина і куряча тушка найбільше додали в ціні відповідно у Чернівецькій – 57% і Тернопольскій – 41% областях. 

З початку року свинина в середньому подорожчала на 44%, а курка у тушці – на 31%. 

Молоко найбільше зросло на Буковині – на 22%, тоді як по Україні цей продукт зріс на 13%. 

Миколаївська область є одноосібним лідером із зростання цін на сметану і вершкове масло – на 22%.

Всеукраїнське середнє зростання сметани становило 14%, а вершкового масла – 9%. 

Найдорожчим цукровим регіоном є Дніпропетровщина, де з початку року ціна зросла на 11%, а по Україні – на 8%. 

Картопля більше зросла в ціні на Вінниччині 24%, капуста – у Сумській області 75%, морква – на Житомирщині 122%, цибуля – на Рівненщині 62%. 

Середній показник зростання ціни з початку року по всіх регіонах України картоплі складає 16%, капусти – 48%, моркви – 84%, цибулі – 40%. 

Водночас, гречана крупа по Україні подешевшала на 20%. Найменше зменшилася ціна гречки на Вінниччині – 15%. 

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань