Цього року вартість овочів побила всі рекорди. Порівнюючи червень із аналогічним періодом минулого року, ціни вищі у 5-6 разів.
За середніми підрахунками кілограм молодої картоплі на українських ринках коштує майже 10 гривень, а капусти, моркви – близько 20.
Експерти агроринку кажуть, що висока ціна на овочі зумовлена проблемами з урожаєм через холодну весну.
Як зазначив аналітик Української аграрної конфедерації Дмитро Дейна, через перепади температури ґрунтовий урожай запізнився, а тепличний зазвичай дорожчий.
Окрім того, ціни виросли на м’ясо, молоко, хліб. Так, у різних областях хліб подорожчав на 7-28%, м’ясо – 12-32%, молоко – 27-30%. Дещо подешевшала гречка – ціна впала у 1,5 рази, пише chv.tv
Фахівці пояснюють, що вартість овочів знизиться ближче до середини літа.