Готуємо пончики Беньє: рецепт неймовірної випічки для буковинських господинь

фото зі сторінки проекту "Готуємо разом" у Фейсбук

Смак пончиків, мабуть, кожен з нас пам'ятає з дитинства. Ця страва подобається усім - і дітям, і дорослим. Пропонуємо приготувати пончики Беньє за рецептом відомого українського шеф-кухаря Андрія Дронова

Пончики Беньє: покроковий рецепт 

Інгредієнти:

- 600 г пшеничної муки

- 120 мл молока

- 60 г цукру

- 25 г розтопленого масла

- 2 яйця

- 11 г сухих дріжджів

- 180 мл теплої води

- сіль, цукрова пудра - за смаком

- 1 л рослинної олії (для фритюру).

Спосіб приготування:

1. Розчиніть у воді цукор та дріжджі.

2. До просіяної муки додайте сіль, масло, молоко, яйця і воду з дріжджями.

3. Замісіть тісто, накрийте його плівкою і залиште у теплому місці на 1 годину.

4. Потім помісіть трохи тісто і розкатайте до товщини 7 міліметрів та наріжте невеличкими квадратиками. 

5. Обсмажте у фритюрі так, щоб вони зарум'янилися.

6. Подавайте пончики до столу з варенням чи притрусіть їх цукровою пудрою.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт лінивих вареників із сиром. Прочитати про це можна ТУТ.
Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.