Смак пончиків, мабуть, кожен з нас пам'ятає з дитинства. Ця страва подобається усім - і дітям, і дорослим. Пропонуємо приготувати пончики Беньє за рецептом відомого українського шеф-кухаря Андрія Дронова.
Пончики Беньє: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- 600 г пшеничної муки
- 120 мл молока
- 60 г цукру
- 25 г розтопленого масла
- 2 яйця
- 11 г сухих дріжджів
- 180 мл теплої води
- сіль, цукрова пудра - за смаком
- 1 л рослинної олії (для фритюру).
Спосіб приготування:
1. Розчиніть у воді цукор та дріжджі.
2. До просіяної муки додайте сіль, масло, молоко, яйця і воду з дріжджями.
3. Замісіть тісто, накрийте його плівкою і залиште у теплому місці на 1 годину.
4. Потім помісіть трохи тісто і розкатайте до товщини 7 міліметрів та наріжте невеличкими квадратиками.
5. Обсмажте у фритюрі так, щоб вони зарум'янилися.
6. Подавайте пончики до столу з варенням чи притрусіть їх цукровою пудрою.
Смачного!