Готуємо неймовірний штрудель з полуницею - рецепт буковинкам

фото ілюстративне

Червень - пора полуниці. Нею полюбляють смакувати і дорослі, і діти. А хто відмовиться від смачної випічки з полуницею?

Пропонуємо буковинським господиням простий рецепт штруделя з полуницею від "Сніданку 1+1", який здивує своєю легкістю, ніжністю та оригінальністю.

Рецепт штруделя з полуницею:

Інгредієнти:

для тіста:

  • борошно - 240 г
  • вода - 8 ст. л.
  • олія - 40 мл
  • сіль - ¼ ч. л.

для начинки:

  • полуниця - 300-400 г
  • банан - 1-2 шт.
  • сухарі - 3-4 ст. л.
  • масло - 2 ст. л.
  • яєчний жовток - 1 шт.
  • родзинки - 100 г
  • цукор - 2 ст. л.

Рецепт полуничного штруделя:

  1. Змішати всі інгредієнти для тіста та замісити. Сформувати шар, покласти в миску, накрити плівкою і залишити при кімнатній температурі на 1 год.
  2. Полотняну серветку присипати борошном і тонко розкачати тісто. Змастити вершковим маслом, залишивши з трьох сторін відступи по 1 см. Це дозволить потім скріпити штрудель жовтком.
  3. Присипати тісто сухарями. Рівномірно викласти тонкі кружечки банану, зверху на них — нарізану полуницю. Щоб сік з полуниці не витікав з готового штруделя, можна попередньо її підсушити. Посипати родзинками і притрусити цукром.
  4. Відступи, які залишилися без масла, змастити жовтком. Краї тіста справа і зліва загорнути. За допомогою серветки згорнути тісто в рулет, починаючи з нижнього краю.  
  5. Покласти штрудель на деко, застелене пергаментом, і зробити зверху кілька дірочок зубочисткою - щоб виходила пара. Змастити усе жовтком і випікати при температурі 180 градусів протягом 25-30 хв.
  6. Готовий штрудель прикрасити цукровою пудрою і м’ятою. Подавати з кулькою морозива.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт ніжних млинців з полуницею та вершками. Прочитати про це можна ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? -пишіть її нам!

Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.