Червень - пора полуниці. Нею полюбляють смакувати і дорослі, і діти. А хто відмовиться від смачної випічки з полуницею?
Пропонуємо буковинським господиням простий рецепт штруделя з полуницею від "Сніданку 1+1", який здивує своєю легкістю, ніжністю та оригінальністю.
Рецепт штруделя з полуницею:
Інгредієнти:
для тіста:
- борошно - 240 г
- вода - 8 ст. л.
- олія - 40 мл
- сіль - ¼ ч. л.
для начинки:
- полуниця - 300-400 г
- банан - 1-2 шт.
- сухарі - 3-4 ст. л.
- масло - 2 ст. л.
- яєчний жовток - 1 шт.
- родзинки - 100 г
- цукор - 2 ст. л.
Рецепт полуничного штруделя:
- Змішати всі інгредієнти для тіста та замісити. Сформувати шар, покласти в миску, накрити плівкою і залишити при кімнатній температурі на 1 год.
- Полотняну серветку присипати борошном і тонко розкачати тісто. Змастити вершковим маслом, залишивши з трьох сторін відступи по 1 см. Це дозволить потім скріпити штрудель жовтком.
- Присипати тісто сухарями. Рівномірно викласти тонкі кружечки банану, зверху на них — нарізану полуницю. Щоб сік з полуниці не витікав з готового штруделя, можна попередньо її підсушити. Посипати родзинками і притрусити цукром.
- Відступи, які залишилися без масла, змастити жовтком. Краї тіста справа і зліва загорнути. За допомогою серветки згорнути тісто в рулет, починаючи з нижнього краю.
- Покласти штрудель на деко, застелене пергаментом, і зробити зверху кілька дірочок зубочисткою - щоб виходила пара. Змастити усе жовтком і випікати при температурі 180 градусів протягом 25-30 хв.
- Готовий штрудель прикрасити цукровою пудрою і м’ятою. Подавати з кулькою морозива.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт ніжних млинців з полуницею та вершками. Прочитати про це можна ТУТ.
Стали свідком надзвичайної події? -пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - Facebook, Instagram та Telegram.