Як стабілізувати рівень цукру в крові: названі найкращі джерела

яблука/фото з відкритих джерел

Дієтологи назвали найкращі джерела клітковини для стабілізації рівня цукру в крові, пише 0372.ua.

Високий холестерин, надмірна вага, діабет і захворювання шлунково-кишкового тракту є відомими недугами серед жителів різних країн. Для того, аби їх подолати, варто вживати продукти з високим вмістом клітковини.

У широкому сенсі під клітковиною-харчовими волокнами-розуміються складнорозчинні вуглеводи, які, тим не менш, надають неоціненну допомогу в правильному обміні речовин. Клітковина живить мікрофлору кишечника, що сприяє деякому зниженню ваги, а також стабілізує рівень цукру в крові, що особливо необхідно людям з діабетичними захворюваннями.

клітковина

Дієтологи радять жінкам вживати близько 24 грами клітковини в день, чоловікам – 38 грамів.

Насправді, збільшити вміст клітковини відносно у раціоні доволі легко – достатньо включити в своє харчування такі продукти: ягоди, фрукти, такі як груші та яблука, авокадо, персики, малина, а також ряд іншої їжі. Крім того, корисні буряк, овес, броколі, сочевиця, горох, мигдаль і темний шоколад.

Крім того, варто зауважити, що багаті клітковиною продукти також є менш калорійними, а це приносить користь бажаючим розлучитися із зайвою вагою. Що стосується людей з діабетом, то продукти з високим вмістом клітковини вимагають більш тривалого часу на перетравлення, і ця особливість дозволяє підтримувати стабільний рівень цукру в крові.