Харчування за програмою All inclusive пропонують за туристичними путівками в багатьох готелях на закордонних курортах. Найпопулярніші такі путівки - в Єгипет. Однак готелі в середньому витрачають на одного постояльця в день не більше 12-14 доларів і використовують різні хитрощі, щоб заощадити, повідомляє РБК УКраїна, передає 0372.ua
Як розповів власник великого турагентства в Хургаді Мохамед Шабір в інтерв'ю для "Аргументи та факти", в програмі "все включено" часто буває розбавлене вино, пиво та інші напої, а в самому раціоні – багато овочів і мало м'яса.
За словами Шабіра, готелям така система харчування дуже вигідна і туристи дійсно можуть їсти стільки, скільки в них влізе – готель все одно буде в прибутку. За останній рік ситуація в Єгипті трохи змінилася - ціни на продукти пішли вгору, а ось підвищувати ціни на відпочинок сильно не вийде через конкуренцію.
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.
Тому власники готелів йдуть на різні хитрощі, щоб рівень відпочинку залишився на колишньому рівні й туристам пропонувався той же набір "все включено", але саме харчування стало значно гірше.
Свіжих продуктів практично немає
Як пояснив Шабір, на одного постояльця в день витрачається в середньому 12-14 доларів. У цю суму входить сніданок, обід, вечеря, алкогольні напої, вода, харчування на пляжі, Електрика, зарплата персоналу.
Їжа закуповується Імпортна, гуртом - у найдешевших постачальників. Туди входить дешева морожена курятина, яловичина і риба. Ситуацію рятують сезонні овочі, які в Єгипті в сезон коштують копійки.
Замість м'яса - піца
Щоб постояльці не хотіли багато м'яса, менеджери придумали хитрість: в обід біля басейну гостям пропонують спокусливу пишну піцу з печі. Зазвичай туристи після такої піци на вечерю беруть менше їжі. На 14 доларів турист отримає багато овочів, дрібну рибу, нарубану курку в соусі, багато булочок і солодощів.
Як зізналася господиня одного з мініготелів в Хургаді, красиві круасани та булочки не печуть в місцевих пекарнях, їх купують замороженими. М'ясо подається шматочками з підливою, з запеченими кабачками та баклажанами.
Морепродукти (мідії, кальмари) зазвичай консервовані – їх красиво викладають разом з гарніром і створюють ілюзію свіжості. Свіжими бувають шпинат і броколі – з ринку.
Коктейлі безбожно розбавляють
Як пояснює Шабір, на ціну варто звертати особливу увагу, оскільки в Єгипті готелі в чотири зірки може відрізнятися один від одного колосально. За номер в 50 доларів на добу можна отримати оленину на рожні та чорну ікру.
Якщо готель нагодує людей простроченими продуктами, то приїде спеціальна комісія, яка не бере хабарів і готель просто закриють.