Вранці хочеться смачно та ситно поїсти та приготувати страву швидко. Для цього ідеально пійдуть тонкі млинці на молоці. Сайт 0372.ua пропонує легкий та ситний рецепт.
Нагадуємо, ми публікували раніше: Курячі відбивні: простий та смачний рецепт
З них ідеально робити млинці з начинкою на будь який смак.
Рецепт
Інгрідієнти
- молоко 500 мл
- яйця 3 шт.
- борошно 200 г
- масло вершкове (або рослинне) 30 г (2 ст. ложки)
- цукор 30 г (2 ст. ложки)
- сіль 2-3 г (1/2 ч. ложки)
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.
Як готувати млинці на сніданок
1. Спочатку підготуємо всі інгрідієнти, краще якщо вони будуть кімнатної температури.
2. Яйця вибиваємо в ємність для збивання, додаємо цукор і сіль. Перемішуємо до однорідності міксером, віночком або просто виделкою. Тут у нас немає необхідності збити яйця в піну, потрібно лише перемішати до однорідного стану і повного розчинення солі та цукру.
3. Додаємо до яєчної маси невелику частину молока, десь 100-150 мл. Ми не наливаємо все молоко відразу, тому що, при додаванні борошна, більш густе тісто простіше перемішати до однорідного стану. Просіваємо борошно (200 г) в ємність з тістом. Це необхідно для того, щоб наситити борошно киснем і очистити її від можливих домішок.
4. Перемішуємо тісто. Зараз воно досить густе, і має переміщатися до гладкого однорідного стану, без грудочок та додаємо молоко, що залишилося і знову перемішуємо.
5. Наливаємо остигле розтоплене вершкове або рослинне масло в тісто. Перемішуємо до однорідності, тісто вийде досить рідке, приблизно як жирні вершки.
Ну а тепер, коли тісто готове, пора смажити млинці. Смачніше їсти поки вони гарячі, зі сметаною, згущеним молоком, медом, варенням або будь-якими іншими начинками, які вам подобаються.
Читайте також: Як приготувати медові булочки для школи: легкий рецепт