Як какао впливає на роботу мозку: вчені зробили цікаві висновки

фото з відкритих джерел

Науковці Бірмінгемського університету дослідили, що когнітивні здібності поліпшують лише справжні какао-напої, які зроблені з натуральної сировини й містять флавоноїди, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше: Алергени та цвіль: чому новорічні ялинки можуть бути небезпечними для здоров'я людини

Про це повідомляє УНН з посиланням на Insider. Так, під час дослідження учасників розділили на дві групи. Першій групі осіб пропонували какао-напій з умістом флавоноїдів (речовини, яка міститься в какао бобах), іншій – плацебо.

Після цього добровольцям запропонували пройти кілька когнітивних тестів різної складності. Зрештою, група людей, які пили какао, показали на 11% кращі результати, ніж група з плацебо.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Тож вчені припустили, що справа у флавоноїдах, які збільшують кількість кисню в організмі людини. А це позитивно впливає на роботу мозку.

Когнітивні здібності поліпшують лише справжні какао-напої, які зроблені з натуральної сировини й містять флавоноїди. А оброблені по кілька разів суміші з какао, цукру й сухого молока, ймовірно, містять набагато меншу кількість необхідних речовин.

Читайте такожЧай зі смородини покращить імунітет: рецепт