Приготування плову включає багато дрібних деталей, щоб страва вийшла ароматною, розсипчастою, в міру жирною. Якщо неправильно приготувати плов, він нагадуватиме рисову кашу з м'ясом, пише 0372.ua.
Нагадуємо: Корисно їсти - фрукти, які знижують рівень цукру в крові
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Важливо вибрати правильний сорт рису для плову та розрахувати точні пропорції. А ще є один секретний інгредієнт, який не дасть рису злипнутися. Це черствий хліб. Коли плов буде майже готовим, необхідно прямо на крупу викласти несвіжий хліб. Він вбере в себе конденсат, що допоможе зберегти рису форму. Деякі господині замість хліба використовують паперовий або звичайний рушник. Цей варіант також допустимий.
Для плову ідеально купувати пропарений рис. З нього точно вийде розсипчастий плов. Перед приготуванням крупу потрібно замочити у воді на годину, потім промити і додавати до м'яса.
Щоб не зіпсувати плов і не дати рису злипнутись, важливо не переборщити з водою. За великої кількості рідини крупа перевариться. Тому вода має покривати крупу не більше ніж на сантиметр. Не потрібно поспішати заздалегідь перемішувати рис. Це можна робити вже в кінці приготування, коли рідина повністю випарується.
Читайте також: Хороший сон – ключ до щасливого життя: що потрібно для задоволення від життя