Для розморожування продуктів використовуються різні способи, проте далеко не всі насправді слід застосовувати на практиці, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми писали раніше: Холодну чи теплу: яку воду потрібно пити вранці
Неправильне розморожування їжі може не тільки привести до втрати смакових якостей і корисних властивостей, але і серйозно нашкодити здоров'ю, спровокувавши важкі захворювання, інформує Ukr.Media.
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Так, наприклад, з метою економії часу, продукти часто розморожують в мікрохвильовій печі. Однак робити цього не варто. По-перше, подібний спосіб псує якість продукту: він втрачає свої природні соки і практично зварюється по краях. Інша причина, по якій не варто вдаватися до такого розморожування — відсутність спеціального посуду для розігріву. Фахівці зазначили, що далеко не всі ємності підходять для мікрохвильової печі. Так, розморожування в неправильному посуді може привести до дуже серйозних захворювань, таких як ожиріння, астма і навіть рак. Деякі люди, однак, все одно вважають подібний вид розморожування максимально зручним і швидким.
Найправильнішим способом експерти як і раніше вважають розморожування безпосередньо в холодильнику. Він займає більше часу, але при цьому практично всі властивості продукту зберігаються, а також не псується його зовнішній стан.
Читайте також: Чим шкідлива вівсянка та кому не можна її їсти