Шукаєте простий рецепт паски, яка вдасться навіть з першої спроби? Ми підготували для вас перевірений часом рецепт, який не підведе жодну господиню.
Великдень – це особливе свято, коли хочеться потішити рідних смачною випічкою, і цей простий рецепт паски стане вашим надійним помічником.
На відміну від складних варіантів, цей рецепт не потребує особливих навичок чи незвичайних інгредієнтів. Тут все просто, зрозуміло і, головне, працює завжди! Давайте разом приготуємо ароматну, пухку і неймовірно смачну паску, яка стане справжньою прикрасою вашого великоднього столу.
Що потрібно для простого рецепту паски- 250 мл молока (теплого)
- 25 г свіжих дріжджів (або 7 г сухих)
- 150 г цукру
- 3 яйця
- 100 г масла
- 600 г борошна
- 1 пакетик ванільного цукру
- 100 г родзинок
- дрібка солі
- Розчиніть дріжджі в теплому молоці. Додайте ложку цукру і дві ложки борошна. Залиште на 15 хвилин у теплі, щоб з'явилась пінка.
- Збийте яйця з цукром. Додайте опару, розтоплене масло і сіль. Засипайте потроху борошно і замісіть м'яке тісто.
- Накрийте тісто рушником і поставте в тепле місце на годину-півтори. Воно має вирости вдвічі-втричі.
- Запарте родзинки окропом, обсушіть, обваляйте в борошні і додайте в тісто.
- Викладіть тісто у змащені маслом форми, заповнюючи їх на третину. Залиште ще на півгодини, щоб підросло.
- Розігрійте духовку до 180°C і печіть паски 30-40 хвилин. Перевірте готовність паличкою – вона має вийти сухою.
- Коли паски охолонуть, прикрасьте їх глазур'ю або посипте цукровою пудрою.
З цього рецепту виходить:
- 2 середні паски (у формах діаметром 12-14 см)
- або 1 велика паска (у формі діаметром 18-20 см) і 1 маленька (у формі діаметром 10 см)
- або 4-5 маленьких пасочок (у формах діаметром 8-10 см)
За бажанням рецепт можна подвоїти, якщо потрібно більше пасок для родини чи гостей.
Як зробити глазур для паскиГарна глазур – це завершальний штрих, який робить паску по-справжньому святковою. Пропонуємо вам кілька простих рецептів глазурі для паски, які легко приготувати вдома.
Білкова глазур для пасок
Інгредієнти:
- 1 білок
- 150-200 г цукрової пудри (просіяної)
- Кілька крапель лимонного соку
Приготування:
Білок збийте міксером до пишної піни.
Поступово, по ложці, додавайте просіяну цукрову пудру, продовжуючи збивати.
Додайте кілька крапель лимонного соку – це зробить глазур більш стійкою і білосніжною.
Збивайте до тих пір, поки глазур не стане густою і глянцевою, а при підніманні вінчика міксера утворюватиме стійкий пік.
Наносьте на повністю охолоджену паску.
Глазур для паски з цукрової пудри
Інгредієнти:
200 г цукрової пудри
2-3 ст. л. гарячої води, молока або лимонного соку
За бажанням: ванільний цукор, харчові барвники
Приготування:
Просійте цукрову пудру в миску.
Поступово додавайте гарячу воду, молоко або лимонний сік, постійно помішуючи.
Додавайте рідину потроху, щоб контролювати густину глазурі – вона має повільно стікати з ложки.
За бажанням додайте ванільний цукор або харчові барвники.
Нанесіть на охолоджену паску.
Інгредієнти:
- 3-4 ст. л. згущеного молока
- 2 ст. л. сухого молока
- 100-150 г цукрової пудри
- 1 ч. л. лимонного соку
Приготування:
Змішайте згущене молоко з сухим молоком до однорідності.
Поступово додавайте просіяну цукрову пудру, постійно перемішуючи.
Додайте лимонний сік для аромату і блиску.
Якщо глазур вийшла рідкою, додайте ще цукрової пудри; якщо густою – трохи теплої води.
Нанесіть на паску, коли вона повністю охолоне.