• Головна
  • «Стихійний» бізнес: їжу у Чернівцях продають просто з землі
09:46, 12 червня 2014 р.

«Стихійний» бізнес: їжу у Чернівцях продають просто з землі

Молоко, сир, м'ясо, закрутки і маса інших продуктів харчування. Таке негативне явище, як стихійна торгівля, важко викоренити, але щороку за несанкціонованими місцями торгівлі ведеться боротьба санітарно-епідеміологічною службою, міліцією, управлінням ветеринарної медицини.

Навіть таблички з надписами "Торгівля карається штрафом у розмірі 100 гривень", не лякає продавців, тому стають на забороненому місці для торгівлі та криками "припрошують" свою продукцію.

"Щоранку йду до міста, аби щось продати", - говорить жителька Глибоччини Валерія. "Змушена продавати на тротуарах, адже на пенсію в розмірі 900 гривень важко прожити. Але не бачу в цьому нічого поганого, адже у мене тільки свіжі молочні продукти, домашнє м'ясо, смачні закрутки. Є свої покупці, тому не переймаюся, що повернуся додому з важкою сумкою", - каже жінка.

Кореспондентка 0372.ua поспілкувалася про торгівлю на тротуарах з головним державним санітарним лікарем Чернівецької області Наталією Гопко.

"Продукти на вулиці реалізують у пилюці, а погодні умови сприяють розмноженню бактерій, особливо у молочних продуктах, що може негативно відобразитись на здоров'ї покупців", - розповідає Наталія Гопко. "Важко усвідомити, що до прикладу курятина, котра перестояла на сонці, а не у холодному приміщенні може призвести до сальмонельозу, а "давні" молочні продукти - дизентерії. Тому раджу слідкувати за тим, де і що ви купуєте, адже невдала купівля харчів може негативно позначитися на вашому здоров'ї", - радить Наталя Василівна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#стихійний бізнес #торгівля #лікар
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...