Свіжий подих п’ємонтського вітру з винами від La Biòca 

Ведучий: Денис Барсков 

Вартість: 160 грн.

Дегустаційна карта:

Мальовнича Італія, ми знову повертаємось до її унікальних місць, з ландшафтами омріяними димкою історії, з набутою віками величчю виноробства, отриманою завдяки кропіткої праці та постійного удосконалення.

Ланге – серце П’ємонта. Завжди прикрашався середньовічними замками, додаючи своєрідну «родзинку» до загальної панорами краю. Окрім історії відкарбованої в архітектурі, туристів притягує край своєю місцевою кухньою, а також надзвичайною її складовою – це прославленими на весь світ винами. Сам регіон знаходиться на пагорбах, від чого і пішла назва Ланге (на п’ємонтському діалекті «Ланге» означає пагорби) Вони наче хвилясті профілі, які є характерним та живописним штрихом цієї зони увінчаними виноградниками, які амфітеатром спускаються вздовж схилів. Поєднання клімату, сортів винограду та ґрунтів, нічим не поступається по своїм можливостям терруару Бордо та Бургундії, і по зваженості та властивостям до тривалої витримки, вина також порівняні з бургундськими та бордоськими.

Самобутність П'ємонту за рахунок своїх вин продовжується і навіть зростає. На разі серед укоренілих місцевих виноробень з’являються і нові проекти. В їхнє число входить La Bioca. 
На тамтешньому діалекті biòca означає 
«твердолобий упертюх»: а і справді тут для Біссо Атанасова (головного винороба) потрібна неабияка впертість для того, щоб виступити на рівні в такому непростому апелласьоні, як Бароло.

Ла Біока – це невелика виноробня, яка укоренилась в зоні Ланге. ЇЇ виноградники розкинулись в коммунах Монфорте д'Альба, Новелло, Ла Морра, Кастильоне Фаллетто і Барбареско. Із всієї кількості виноградників у власність винного будинку входить велика її частина – близько 8,5 га. Нещодавно була пересаджена площа виноградників, з яких ще не збирають урожай, але які мають чудовий потенціал у майбутньому.

Виноробня зібрала у себе всі необхідні аспекти для сучасного виробництва вина, окрім просторого нового залу вініфікації, двох великих складів і підземного погреба, нова виноробня має великий дегустаційний зал з панорамною терасою. На даному етапі готується і 7 комфортабельних номерів для гостей, щоб час перебування на території винарні, був ще більш приємним та зручним протягом всього часу гостювання.

Виноробня працює над традиційними винами Ланге, такі як дольчетто, барбера, неббіоло, фрейза, фаворіта, бароло та барбареско. Окрім класичних вин Ланге, виготовляють рожеве тихе вино із неббіоло та барбера, а також ігристе рожеве із сорту фрейза. І всі переконані, що це тільки перші кроки на тривалому шляху нових ідей та досконалості.

Історія виноробства П’ємонту – це давня книга з численною кількістю сторінок, написана важкими зусиллями її творців. Команда Ла Біока вкладає всю душу та амбіції, щоб їхні вина виражали всі багатства та характер земель Ланге, цим самим продовжуючи писати нові сторінки Історії про вина П’ємонта.