По завершенню гарячого літнього дня, чи можна відшукати щось актуальніше, аніж першокласні німецькі Рислінги & Co…
Ведучий: Денис Барсков
Вартість: 150 грн.
Дегустаційна карта:
- Dr. Heidemanns-Bergweiler Fritz Fisk
- Dr. Heidemanns-Bergweiler Dornfelder
- Dr. Heidemanns-Bergweiler Riesling Trocken
- Dr. Heidemanns-Bergweiler Riesling
- Dr.Heidemanns-Bergweiler Riesling Spatlese
- Dr. Heidemanns-Bergweiler Bernkasteler Badstube Riesling
Долина річки Мозель – один із найстаріших виноробних регіонів Німеччини. Круті схили, засаджені виноградниками, вражають і причаровують із першої ж зустрічі – воістину унікальне місце для виноробства (пошукаєте в мережі знімки цих місць — стануть відмінним фотоаперитивом до дегустації). Виноробню Dr. Heidemanns-Bergweiler відносять до числа винних «патріархів» регіону, в сімейному активі — 5 століть виробничого досвіду, а перші згадки про історію цього роду датують 1156 роком…
Головне багатство сім’ї сьогодні – їх виноградники, доглянуті зі всією німецькою обов’язковістю і відповідальністю: тут і низька врожайність, і органіка, і фірмовий сімейний підхід до кожної дрібнички у виробництві. Традиції у Dr. Heidemanns-Bergweiler переплетені з новаціями. Деякі сорти пробують інтерпретувати трішки по-новому, тим самим освіжаючи картинку виробництва і навіть в деякій мірі намагаючись відвоювати сегменти ринку, котрі свого часу відійшли у бік країн Нового Світу.
Щодо технічних нюансів. Ферментація усіх вин відбувається при ретельному контролі за температурою. В основному використовують металеві ємності невеликих розмірів, аби можна було індивідуально підійти до особливостей кожного із 15 виноградників, що є у власності компанії. Як правило, до яблучно-молочної ферментації не вдаються, не розмішують осад, не зловживають із діжками. Саме тому вина просто таки виблискують первозданною чистотою, вони хрусткі, свіжі і дивовижно елегантні.
Словом, гарантуємо — неодмінно знайдете щось своє!