«Альтернатива» з високим градусом...  

Ціна: 200 грн 

Ведучий: Денис Барсков

Дегустаційна карта: 

- Il Cerasus di Nonino Kirsch 

- Giffard Pom'poire Eau de Vie 

- Glendalough Premium 

- Perigee Spirits Pisco Kappa 

- Slaur Sardet Maitre Pierre 

Історики не мають точної відповіді, коли вперше був втілений в життя процес дистиляції. У записах Аристотеля, скажімо, мова йде про те, що вже в 350 році до нашої ери за допомогою дистиляції вміли отримувати з морської води прісну, Пліній ж в свою чергу писав про перетворення аналогічним чином смоли в скипидар. Але, хто і коли першим дистилював вино? 

«Можливо, що цей процес був виявлений китайцями, може бути – єгиптянами або індійцями. Можливо, що в різних культурах - без відома один одного, різні народи прийшли до цього відкриття самостійно. Але в Європу, і з цим згідні більшість дослідників – це знання принесли араби-алхіміки. Більш того, багато хто вважає, що це мистецтво відкрив європейцям конкретний алхімік – знаменитий арабський учений був Джабір ібн Хайян, інакше відомий як Гебер». – Зазначає у своїй книзі Еркін Тузмухамедов. 

З допомогою дистиляції алхіміки сподівалися, якщо не вічні пошуки смислів завершити, то, принаймні, філософський камінь для себе «начаклувати». Здавалося б, не склалося, хоча згодом їх винахід все-таки допоміг трансформувати зусилля в золото. В залежності від того, чим земля багата, в хід йшли і зернові, і виноград і ряд інших різноманітних ягід і фруктів; звичайно, з часом все більше відрізнялися нюанси і методи, але суть залишилася попредньою. Арманьяк, коньяк, віскі, кальвадос, граппа, текіла і т. п. напої, дивним чином у різних руках несли за собою багатство і бідність, смуток та щастя... 

В ході лекцій-дегустацій і, зокрема - у форматі віскі - і спіріт-клубів ми з Вами вже досить ґрунтовно розглянули і спробували основні групи дистилятів, але чимало фруктових - майже завжди залишалися осторонь, ніби чекаючи свого часу. Пора?