Дегустаційна карта:

Кожен бренд має свою історію, свої піднесення та розчарування. Непередбачувані  перешкоди та чудові досягнення. Cognac Ferrand пройшов через низку труднощів впродовж свого існування, проте залишив за собою репутацію відмінного виробника коньяку і продовжує приємно дивувати своїми напоями не лише одну Францію, але й увесь світ.

Успіх був досягнений завдяки власних цінностям, мріям та поставленим цілям Олександра Габріеля та Жана-Домініка Андре. Історія почалась вельми цікавим чином - із зустрічі двох бізнесменів зі спадковим виноградарем, заключивши в 1992 р. з ним партнерський договір. Це був неперевершений майстер своєї справи - П’єр Ферран, який окрім цього володів значними виноградинками у самому серці Гранд Шампані. Сім’я Ферран має давні традиції у виробництві коньяку, їхня справа передавалась у спадщину кожному наступному поколінню з 1702 р., відповідно, було накопичено достатні запаси першокласних коньячних спиртів. Великі труднощі займали тільки їх реалізація.

 Таким чином Андре та Габріель запропонували Феррану об’єднати зусилля створивши спільну компанію «Cognac Ferrand». Завдяки старанням двох бізнесменів обсяги продаж збільшились, але з часом між ними і П’єром з’явились розбыжності і кожна сторона пішла своїм шляхом. Ферран створив власне підприємство, а Габріель та Андре зосередились на виробництві  коньяка зі свого винограду і закупленої сировини у інших виробників. Тому ідея вдихнути  нове життя в коньяки Ferrand і зробити його кращим у світі, залишаються основною метою компанії, з прагненням повернути на ринок справжній вираз Гранд Шампані, як кращу область в Коньяку з її величним терруаром.

Для того щоб зробити Великий коньяк, потрібно почати з найкращих сортів винограду та переганяти повільно у невеликих мідних кубах, очікуючи на дозрівання спиртів у старих дубових діжках. В цьому процесі немає короткого шляху, це потребує великої турботи та терпіння щоб отримати виняткові результати. Тому коньяки Ferrand дуже високо оцінюються фахівцями і вважаються одними з кращих в Шаранті.  Компанія «Cognac Ferrand»  нагороджена багатьма медалями, та отримала перші місця на відомих світових конкурсах.

В даний час Підприємство поширює свої напої в більш ніж 40 країн світу, і не обмежуються виробництвом лише коньяків, спеціалізуючись також в інших спиртних напоях. Олександр має велику пристрасть до джинів, саме цей інтерес привів його до спиртзаводу Дюнкерка, відновивши старий рецепт джину. Окрім цього доповнює букет напоїв створений на основі рецепта 19 ст. традиційний тріпл-сек – лікер, який додасть апельсинової вишуканості Вашому коктейлю.

Компанія тісно співпрацює з декількома винокурнями, розташованих на островах карибського  басейну. Одного разу під час ділової поїздки Олександр був приємно здивований багатством аромату та смаку декількох зразків рідкісного виду рому. Так продукція  Ferrand поповнилась чудовою колекцією марки під назвою «Plantation» .

Маючи надзвичайну палітру напоїв, «Pierre Ferrand»  надає нам можливість піддатись спокусі і насолодитись вишуканістю своєї колекції.