Спеціалісти назвали можливі причини масового отруєння людей під час весілля на Буковині

Без дезінфекції та дотримання технології приготування їжі. Фахівці Держпродспоживслужби назвали можливі причини отруєння гостей на бенкеті в Сучевенах, Глибоцького району.

Як розповів АСС керівник ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області Олександр Александрюк, під час  епідрозслідування встановлена низка порушень вимог чинного законодавства. Заклад не зареєстрований згідно наказу МінАПК від 10.02.2016 року № 39, відсутні технологічні картки для приготування страв.

"Під час приготування страв ковбасу могли нарізати на дошці, де перед тим розробляли сире м`ясо, виявили ми й порушення товарного сусідства - овочі, риба, печінка, сире мясо зберігались поруч. А страви, які залишились після першого дня бенкету, подали гостям наступного дня ", - повідомив фахівець.

Довідка про медогляд була лише в кухаря закладу, решту працівників працювали без такого документу.Крім того, у закладі не дотримується дезінфекційний режим. Наразі роботу ресторану призупинено.