Недільний ранок створений для відпочинку, тому так важливо, щоб сніданок був поживним, але його приготування зайняло якомога менше часу. Усім буковинкам, що хочуть поніжитись у ліжку сьогодні, пропонуємо приготувати "ідеальний класичний омлет".
Здавалося б, що не має нічого простішого, аніж приготування омлету. Проте це далеко не так. А чи знаєте Ви, що у багатьох відомих європейських ресторанах кухарів при прийомі на роботу перевіряють саме приготуванням омлету. Якщо перевірку не пройдеш - роботу в гарному ресторані не отримаєш. У приготуванні цієї страви важливо дотримуватися трьох правил, про які скажемо нижче. Ми підготували для Вас рецепт ідеального класичного омлету, щоб кожна буковинка була справжнім шеф-кухарем.
Для приготування омлету знадобляться такі інгредієнти:
- яйце - 2 шт
- вершкове масло - 1 ст.л.
- рослинна олія - 1 ст.л.
- сіль - за смаком
- зелень - 2 гілочки
- час підготовки - 2 хв + час приготування - 2 хв.
Беремося за приготування у такій послідовності:
- яйця розбиваємо у глибоку миску та змішуємо їх вінчиком чи виделкою;
- пательню нагріваємо на невеличкому вогні. Дуже важливо, щоб пательня була гарячою, але не розпеченою (краще брати пательню з тонким дном);
- на гарячу пательню кладемо шматочок вершкового масла та наливаємо трішки соняшникової олії; коли вершкове масло та соняшникова олія стануть однорідною масою, вливаємо на пательню яйця;
- смажити потрібно декілька хвилин, потім посипаємо сіллю та додаємо дрібно порубану зелень.
- у кінці омлет можна перевернути та підсмажити 30 секунд з іншого боку.
Головний секрет ідеальної яєчні у тому, щоб смажити яйця на міксі з соняшникової олії та вершкового масла. І щоб пательня була гарячою, але не розжареною. Третій момент - додавати можна молоко, овочі та все, на що вистачить Вашої фантазії.
Смачного сніданку та приємного недільного дня!
Читайте також: У 2020 році буковинці зможуть скористатися послугою "єМалятко"