Нормативи харчування у буковинських школах обговорили на нараді-семінарі

фото пресслужби Чернівецької ОДА

Вчора, 16 січня, на базі Лужанської школи провели нараду-семінар з питання реформування організації харчування у буковинських школах. Напрацьовані під час заходу рекомендації і матеріали отримають освітні заклади Чернівецької області.

За повідомленням пресслужби Чернівецької ОДА, вчора відбулася нарада-семінар на базі Лужанської школи, присвячена реформуванню організації харчування в освітніх закладах Чернівецької області.

Ішлося, зокрема, про реалізацію регіонального плану заходів "Дітям Буковини - здорове харчування" на 2020-2022 роки, затвердженого Чернівецькою обласною державною адміністрацією.

Проблема правильної організації харчування учнів як ніколи на часі, адже у шкільних їдальнях дітей нині годують за нормативами 1987 року. Аби виправити ситуацію, необхідно оновити нормативну базу, відремонтувати харчоблоки, закупити нове технологічне обладнання, а також застосовувати різні моделі організації харчування.

Учасники заходу обговорили також критерії впровадження трьох чинних моделей мультипрофільного харчування у школах області – «шведський стіл», два-три меню на вибір та напівфабрикатна лінійка.

Окрім того, під час семінару провели майстер-клас із приготування страв за збірником Євгена Клопотенка.

Матеріали та рекомендації, напрацьовані під час заходу, отримають загальноосвітні заклади області.

Читайте також: Зросла ціна на харчування у садочках Чернівців