Найпростіше сирне печиво для буковинських господинь - покроковий рецепт

фото ілюстративне

Матусі, що дбають про корисне харчування своїх дітей, добре знають - краще будь-якої магазинної випічки може бути лише домашня. Причому для приготування домашніх смаколиків не обов'язково потрібно бути професійним кулінаром.

Ми пропонуємо Вам рецепт простого сирного солоного печива, яке легко готується, не потребує особливих інгредієнтів та навичок. Така страва неодмінно сподобається і дорослим, і дітям.

"Сирне печиво"

Складові: 

  • Сир (творог) - 250 г;
  • Борошно - 150 г;
  • Вершкове масло - 60-70 г;
  • Сіль - 1/2 ч. л.;
  • Розпушувач - 1/2 ч. л.

Як потрібно готувати:

  • Духовку розігрійте до 180 градусів в режимі нижнього і верхнього нагріву. Якщо такого режиму у вас немає, використовуйте стандартний режим. 60 г вершкового масла нагрійте до кімнатної температури, 150 г борошна просійте через сито, щоб тісто було більш пухким.
  • У невелику миску викладіть м'яке вершкове масло, додайте борошно, ½ ч. Л. солі, ½ ч. л. розпушувача і перемішайте. Додайте 250 г сиру і добре перемішайте до отримання однорідної маси. Якщо у вас є кухонна машина, можете замісити тісто в ній, використовуючи насадку-гак.
  • Сформуйте печиво руками. Можна робити стандартну круглу форму, або можете фантазувати і надати випічці будь-яку форму. Головне, щоб розмір печива не був занадто маленьким, інакше воно дуже пересохне. Щоб тісто не прилипало до рук, змастіть їх 1 ч. л. соняшникової олії. Викладіть печиво на деко з пергаментом і випікайте 15-20 хвилин, доки воно не стане золотавого кольору.

Такий смаколик як найкраще підійде для шкільного перекусу дитини. Смачного!

Читайте також: Рецепт оладок на сніданок для дітей - буковинкам на замітку