Ароматний банановий хліб - рецепт для буковинок

Фото: instagram.com/yakim_foodphoto

Такий хліб - гарна альтернатива поціновувачам десертів без цукру, бо ця випічка зовсім його не містить.

Так, це зовсім не жарт, хліб може бути банановим. Він має розсипчасту структуру, банановий аромат і ніжний смак. Рекомендую поливати його улюбленим топінгом — згущеним молоком, кленовим сиропом чи медом. А ще банановий хліб гарна альтернатива поціновувачам десертів без цукру, бо ця випічка зовсім його не містить, ділиться ТСН.

Інгредієнти:

2-3 стиглих банани;

80 г вершкового масла;

3 яйця;

80 г вівсяного борошна;

120 г пшеничного борошна;

1 ч. л. розпушувача;

1 ч. л. кориці.

Приготування:

1. Розтопити вершкове масло. Збити яйця і додати масло.

2. Борошно просіяти, додати розпушувач та корицю. Добре перемішати.

3. Борошно, корицю і розпушувач поєднати з яєчно-масляною сумішшю.

4. Банани розім'яти виделкою у пюре і додати до тіста.

5. Прямокутну форму вистелити пергаментом і вилити тісто. Зверху на тісто викласти розрізаний уздовж банан.

6. Випікати за 180°C близько 45 хв.

Читайте також: українка отримала "Греммі".