Млинці на сироватці: покроковий рецепт для буковинських господинь

фото з сайту Є. Клопотенко

Суботнього ранку хочеться більше часу поніжитися у ліжку. Однак снідати все ж потрібно, тому пропонуємо господиням простий та швидкий рецепт млинців на сироватці від Євгена Клопотенка.

Якщо ви любите млинці, то не обов’язково чекати якогось особливого приводу для того, щоб їх приготувати - готуйте їх хоч щодня. Адже це дуже просто і дає прекрасну можливість для творчості з різноманітним начинюванням. Сьогодні ділимося з Вами рецептом млинців на сироватці, які ідеально підійдуть для сімейного сніданку.

Млинці на сироватці: покроковий рецепт

Складові:

  • сироватка - 500 мл
  • борошно - 250 г
  • яйце - 3 шт
  • цукор - 1 ст. л.
  • сіль - 1 дрібка
  • соняшникова олія - 2 ст. л

Час підготовки - 10 хв, час приготування - 20 хв. Розраховано на 4 порції (10-15 млинців у залежності від діаметру сковорідки).

1. Розбийте до миски 3 яйця, додайте 1 ст. л. цукру, дрібку солі і злегка перемішайте яйця вінчиком. Сильно збивати їх не потрібно.

2. Додайте до яєчної суміші 500 мл молочної сироватки і перемішайте вінчиком до однорідної консистенції.

3. Додайте до миски попередньо просіяні 250 г борошна. Додавайте невеликими порціями і постійно перемішуйте вінчиком, так ви зможете уникнути утворення грудочок. Перемішайте млинцеве тісто до однорідності.

4. Додайте 2 ст. л. соняшникової олії і ще раз добре перемішайте тісто. Олія у складі млинців дозволить обсмажувати їх на пательні без жиру і зробить більш м'якими.

5. Обсмажте млинці на середньому вогні на пательні з антипригарним покриттям протягом 1-2 хвилин з кожного боку - поки млинці не стануть легкого золотавого кольору. Ви зможете це побачити, коли трохи підіймете млинець на пательні.

Начинку обирайте до смаку - від фруктів до варення, все залежить від Вашої фантазії! Смачного!

Читайте також: Пізній сніданок загрожує збільшенням ваги: про корисне буковинцям