Фахівці розповіли, за якими ознаками можна зрозуміти, що хороший шоколад і його можна сміливо купувати.
Перше - це ціна. Кондитери запевняють, що якісна плитка не може коштувати менше ніж 50 гривень, оскільки какао терте і масло какао — інгредієнти досить дорогі. Часто виробники не хочуть витрачатися і замінюють їх пальмовою олією або молочним жиром. Отже, на виході виходить продукт, який шоколадом можна назвати з великою натяжкою, інформує Ukr.Media.
Іноді какао при виготовленні шоколадних плиток замінюють соєю. У цьому разі, як запевняють експерти, шкоди здоров'ю не буде. А ось якщо у складі виявляться трансжири, то це загрожує ожирінням і збільшенням ризику серцево-судинних захворювань і навіть раку.
Плитка хорошого шоколаду блищить і ламається з хрускотом. Якщо в складі шоколаду присутні штучні добавки, то така плитка більше схожа на пластилін.
Крім того, молочний та білий шоколад, виготовлені за правилами, починають танути при температурі 40-50 градусів за Цельсієм, а гіркий шоколад тане при 70 градусах.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що поліція розшукує буковинця, причетного до злочину. Прочитати про це можна ТУТ.
Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - Facebook, Instagram та Telegram.