10:41, 10 травня 2020 р.
Експерти розповіли, як відрізнити якісний шоколад від сурогату - корисне буковинцям
Фахівці розповіли, за якими ознаками можна зрозуміти, що хороший шоколад і його можна сміливо купувати.
Перше - це ціна. Кондитери запевняють, що якісна плитка не може коштувати менше ніж 50 гривень, оскільки какао терте і масло какао — інгредієнти досить дорогі. Часто виробники не хочуть витрачатися і замінюють їх пальмовою олією або молочним жиром. Отже, на виході виходить продукт, який шоколадом можна назвати з великою натяжкою, інформує Ukr.Media.
Іноді какао при виготовленні шоколадних плиток замінюють соєю. У цьому разі, як запевняють експерти, шкоди здоров'ю не буде. А ось якщо у складі виявляться трансжири, то це загрожує ожирінням і збільшенням ризику серцево-судинних захворювань і навіть раку.
Плитка хорошого шоколаду блищить і ламається з хрускотом. Якщо в складі шоколаду присутні штучні добавки, то така плитка більше схожа на пластилін.
Крім того, молочний та білий шоколад, виготовлені за правилами, починають танути при температурі 40-50 градусів за Цельсієм, а гіркий шоколад тане при 70 градусах.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що поліція розшукує буковинця, причетного до злочину. Прочитати про це можна ТУТ.
Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - Facebook, Instagram та Telegram.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:33
Вчора
17:34
Вчора
15:24
Вчора
13:16
Вчора
12:22
Вчора
09:41
Вчора
Спецтема
Оголошення
07:57, 23 листопада
live comments feed...
Коментарі