• Головна
  • Експерти розповіли, як відрізнити якісний шоколад від сурогату - корисне буковинцям
10:41, 10 травня 2020 р.

Експерти розповіли, як відрізнити якісний шоколад від сурогату - корисне буковинцям

Експерти розповіли, як відрізнити якісний шоколад від сурогату - корисне буковинцям

Фахівці розповіли, за якими ознаками можна зрозуміти, що хороший шоколад і його можна сміливо купувати.

Перше - це ціна. Кондитери запевняють, що якісна плитка не може коштувати менше ніж 50 гривень, оскільки какао терте і масло какао — інгредієнти досить дорогі. Часто виробники не хочуть витрачатися і замінюють їх пальмовою олією або молочним жиром. Отже, на виході виходить продукт, який шоколадом можна назвати з великою натяжкою, інформує Ukr.Media.

Іноді какао при виготовленні шоколадних плиток замінюють соєю. У цьому разі, як запевняють експерти, шкоди здоров'ю не буде. А ось якщо у складі виявляться трансжири, то це загрожує ожирінням і збільшенням ризику серцево-судинних захворювань і навіть раку.

Плитка хорошого шоколаду блищить і ламається з хрускотом. Якщо в складі шоколаду присутні штучні добавки, то така плитка більше схожа на пластилін.

Крім того, молочний та білий шоколад, виготовлені за правилами, починають танути при температурі 40-50 градусів за Цельсієм, а гіркий шоколад тане при 70 градусах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що поліція розшукує буковинця, причетного до злочину. Прочитати про це можна ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!

Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#шоколад #якісний
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...