Готуємо млинці з полуницею та збитими вершками: рецепт ніжного десерту буковинкам

фото ілюстративне

Млинці на сніданок подобаються і длрослим, і дітям. Особливо добре вони смакують зі свіжими фруктами. Зробіть сніданок смачним та корисним, приготувавши млинці з полуницею та збитими вершками за простим рецептом від tochka.net. 

Млинці з полуницею та збитими вершками

Інгредієнти для тіста:

  • 600 мл молока,
  • 250 г борошна,
  • 3 яйця,
  • 100 мл олії,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • щіпка солі,

для начинки:

  • 300 г полуниці,
  • 150 г вершків,
  • 1-2 ст. ложки цукру,
  • 50 г цукрової пудри.

Приготування страви:

1. Приготуй тісто. З'єднай просіяне борошно, сіль і цукор. Додай яйця, півсклянки молока і перемішай, щоб позбутися грудок.

2. Поступово, помішуючи, влий у тісто решту молока. Тісто має вийти за консистенцією, як рідка сметана.

3. Додай половину олії і добре розмішай. Залиш тісто настоятися 20 хвилин.

4. Посмаж млинці. Вилий порцію тіста (приблизно 2-3 ст. ложки) на добре розігріту і змащену олією сковороду і розподіли тісто по сковороді. Обсмажуй млинці по 2 хвилини з кожного боку до зарум'янювання.

5. Полуницю перебери, помий, обсуши, відокрем хвостики. Половину полуниці протри через сито, щоб вийшло пюре. Додай у полуничне пюре 1-2 ст. ложки цукру за смаком і перемішай.

6. Решту полуниці поріж на 4 частини і додай у полуничний соус.

7. Збий вершки з цукровою пудрою.

8. На готові млинці виклади збиті вершки, зверху розподіли полуничне пюре з ягодами і склади млинці як тобі зручно - зверни трубочкою, запакуй конвертиком або просто зігни на 4 частини.

9. Млинці з полуницею виклади на блюдо і прикрась цілими ягідками, зверху посип цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт оладків з кабачків із бананом. Прочитати про це можна ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!

Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.