Млинці на сніданок подобаються і длрослим, і дітям. Особливо добре вони смакують зі свіжими фруктами. Зробіть сніданок смачним та корисним, приготувавши млинці з полуницею та збитими вершками за простим рецептом від tochka.net.
Млинці з полуницею та збитими вершками
Інгредієнти для тіста:
- 600 мл молока,
- 250 г борошна,
- 3 яйця,
- 100 мл олії,
- 2 ст. ложки цукру,
- щіпка солі,
для начинки:
- 300 г полуниці,
- 150 г вершків,
- 1-2 ст. ложки цукру,
- 50 г цукрової пудри.
Приготування страви:
1. Приготуй тісто. З'єднай просіяне борошно, сіль і цукор. Додай яйця, півсклянки молока і перемішай, щоб позбутися грудок.
2. Поступово, помішуючи, влий у тісто решту молока. Тісто має вийти за консистенцією, як рідка сметана.
3. Додай половину олії і добре розмішай. Залиш тісто настоятися 20 хвилин.
4. Посмаж млинці. Вилий порцію тіста (приблизно 2-3 ст. ложки) на добре розігріту і змащену олією сковороду і розподіли тісто по сковороді. Обсмажуй млинці по 2 хвилини з кожного боку до зарум'янювання.
5. Полуницю перебери, помий, обсуши, відокрем хвостики. Половину полуниці протри через сито, щоб вийшло пюре. Додай у полуничне пюре 1-2 ст. ложки цукру за смаком і перемішай.
6. Решту полуниці поріж на 4 частини і додай у полуничний соус.
7. Збий вершки з цукровою пудрою.
8. На готові млинці виклади збиті вершки, зверху розподіли полуничне пюре з ягодами і склади млинці як тобі зручно - зверни трубочкою, запакуй конвертиком або просто зігни на 4 частини.
9. Млинці з полуницею виклади на блюдо і прикрась цілими ягідками, зверху посип цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт оладків з кабачків із бананом. Прочитати про це можна ТУТ.
Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - Facebook, Instagram та Telegram.