Лікарі назвали найнебезпечніший алкогольний напій: цікаве Буковині

Лікарі розсекретили найнебезпечніший алкоголь, мала порція якого згубно впливає на наш організм. Особливо погано це тому, що зазвичай напій п'ють літрами, та ще й із різними солоними чи копченими продуктами, пише 0372.ua.

Нагадаємо, що У Чернівцях обмеження щодо продажу алкоголю у нічний час обговорять депутати

Мова про пиво, яке, за одним із досліджень, вважають за краще пити 49% українців (щоправда, в цей відсоток входить і горілка). А ось 62% молоді любить розслаблятися виключно цим напоєм.

Наркологи попереджають, що пиво вкрай шкідливе навіть не вмістом спирту, а через важкі метали. Так, у пиві був виявлений кобальт. Він потрапляє у рідину зі хмелем – рослина має властивість витягати важкі метали в під час процесу росту.

Лікарі зазначають, що всього у 375 мл пива міститься гранично допустима добова доза цієї речовини. Особливо кобальт шкідливий для серця.

Метали, що містяться у пиві і пивних напоях, спричиняють кардиопатию, ожиріння серця, за патологією нерідко слід смерть хворого", – говорять фахівці.

Крім того, лікарі попереджають, що вживання великої кількості рідини призводить до розвитку варикозного розширення вен і збільшення серця.

Основною ознакою розвитку пивного алкоголізму фахівці називають неможливість розслабитися або посидіти з друзями без цього напою. Друга стадія – коли ви п'єте пиво щодня (навіть якщо трохи).

Якщо ж ви спробували зменшити кількість випитого пива або ж зовсім від нього відмовитися і відчули "синдром відміни" (тремтіння рук, сухість у роті, головний біль, слабкість і пітливість), а кілька ковтків "повернуло вас до життя", вам час до нарколога.

Читайте також: На Буковині хочуть взяти на дороги кредит, який віддаватимуть три роки (деталі)

Чотири міста України увійшли у топ-30 міст із найбільшою злочинністю: цікаве Буковині