Весняний суп з щавлем: рецепт буковинським господиням

Навесні дуже добре додавати першу зелень, яка містить в собі велику кількість вітамінів, в їжу, яку готують. Якраз для приготування цієї страви і потрібно багато зелені, а значить, і вітамінів в ній буде багато, пише 0372.ua.

Інгредієнти для супу зі щавлем:

  • Яйце— 1 штука
  • Пучок зеленої цибулі— 1 штука
  • Жменя щавлю— 4 штуки
  • Картопля— 5 штук
  • Ріпчаста цибуля— 1 штука
  • Пучок кропу— 1 штука
  • Жменя рису— 2 штуки
  • Пучок петрушки— 1 штука
  • Морква— 1 штука

Спочатку необхідно почистити моркву, цибулю і картоплю. Потім все помити і нарізати невеликими кубиками картоплю, а моркву натерти на терку. Як тільки вода в каструлі закипить, кидаємо туди цілу цибулину і моркву. Тепер слід зменшити вогонь і хвилини через дві всипати картоплю, а потім промитий рис.

На пів години в холодну воду замочуємо зелень. Це робиться для того, щоб очистити від бруду і піску. Потім в проточній воді промиваємо всю зелень і дрібно нарізаємо. Коли звариться картопля, потрібно буде вийняти цибулину. Після додаємо зелень.

Хвилини через три додаємо сирого рослинного масла, збите яйце і зелений часник. У пісному варіанті приготування цієї страви яйце не додається.

Перчити і солити за смаком, хвилини три даємо супу покипіти і можна знімати з вогню. Накриваємо щільно кришкою і хвилин двадцять даємо настоятися. Прикрашаємо будь-якою зеленню і подаємо.