Як закрити на зиму малосольні огірки: рецепт закруток

Зараз в Україні розпочинається основний сезон огірків, а ціни на них в магазині знижуються. Однак сезон огірків скоро закінчиться, а для довгого зберігання вони не призначені. Щоб насолоджуватися хрусткими огірками круглий рік, можна приготувати їх в банці на зиму, пише УНІАН, передає 0372.ua.

Рецепт малосольних огірків в холодному розсолі

  • Вода - 1 л.
  • Огірки - 1 кг.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Часник - 5 зубчиків.
  • Свіжа м'ята - 1 стебло.
  • Листя чорної смородини - пучок.
  • Листя вишні - пучок.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.

Огірки ретельно вимити. Листя смородини, вишні і м'яту ненадовго замочити у воді і промити. На дно банки викласти кілька листочків м'яти, смородини і вишні, пом'яти руками. Часник розрізати на 4 частини, викласти по 3 частини в банку. У гірких огірків видалити кінчики.

Викласти огірки в банки зі спеціями. У кожну банку вставити гілки кропу. На 1 л холодної води розчинити 2 ч.л. солі і повністю залити огірки. Закрити банки і поставити кришкою вниз. Залишити мінімум на добу.

Читайте також: Уродженця Азербайджану, який минулого року застрелив чоловіка у Чернівцях засудили до 8 років

Відлупцював і виштовхав з авто: у Києві таксист жорстоко повівся з пасажиркою