Як закрити на зиму малосольні огірки: рецепт закруток

Зараз в Україні розпочинається основний сезон огірків, а ціни на них в магазині знижуються. Однак сезон огірків скоро закінчиться, а для довгого зберігання вони не призначені. Щоб насолоджуватися хрусткими огірками круглий рік, можна приготувати їх в банці на зиму, пише УНІАН, передає 0372.ua.
Рецепт малосольних огірків в холодному розсолі
- Вода - 1 л.
- Огірки - 1 кг.
- Сіль - 2 ст. л.
- Часник - 5 зубчиків.
- Свіжа м'ята - 1 стебло.
- Листя чорної смородини - пучок.
- Листя вишні - пучок.
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.

Огірки ретельно вимити. Листя смородини, вишні і м'яту ненадовго замочити у воді і промити. На дно банки викласти кілька листочків м'яти, смородини і вишні, пом'яти руками. Часник розрізати на 4 частини, викласти по 3 частини в банку. У гірких огірків видалити кінчики.
Викласти огірки в банки зі спеціями. У кожну банку вставити гілки кропу. На 1 л холодної води розчинити 2 ч.л. солі і повністю залити огірки. Закрити банки і поставити кришкою вниз. Залишити мінімум на добу.
Читайте також: Уродженця Азербайджану, який минулого року застрелив чоловіка у Чернівцях засудили до 8 років
Відлупцював і виштовхав з авто: у Києві таксист жорстоко повівся з пасажиркою