Диня є дуже корисним фруктом. Вона містить багато заліза, калію, кальцію, є засобом профілактики серцево-судинних захворювань. Користі від неї багато, але чи є протипоказання читайте далі, пише 0372.ua.
Нагадуємо. ми писали раніше: Лохина: чудова ягода, яку варто полюбити кожному буковинцю
Про корисні властивості дині, а також кому її не рекомендують їсти, розказали УН.
М'якоть дині містить багато заліза, калію, кальцію, магнію, вітамінів групи В, С і А, каротин і пектини. Завдяки їм диня є засобом профілактики серцево-судинних захворювань, знижує рівень холестерину в крові і запобігає розвитку атеросклерозу, заспокоює нервову систему, нормалізує роботу кишечника, а також виводить токсини. Ще диня містить багато клітковини.
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.
Плід дині використовують як послаблювальний, сечогінний і жовчогінний засіб при захворюваннях сечовивідних шляхів, серцево-судинної системи і жовчних шляхів, при порушенні обміну речовин (подагра, нирковокам'яна хвороба тощо), при геморої, хворобах горла і хронічному кашлі.