Капусняк – дуже поширена страва української кухні. Основним її інгредієнтом є квашена капуста. Саме вона надає капусняку особливого аромату й кислуватого смаку, проте для приготування можна використовувати і свіжу, тоді суп буде менш кислим, пише 0372.ua.
Капусняк із м’ясом - рецепт
- Свинина - 1 кг
- Капуста квашена - 400 г
- Вода - 3 л
- Картопля - 300 г
- Пшоно - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 80 г
- Морква - 80 г
- Рослинна олія - 60 мл
- Часник - 10 г
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
- Спеції сухі - за смаком
- Кріп - 50 г
М'ясо ретельно промити, викласти у каструлю, залити водою й відправити на вогонь. Під час варіння не забувати шумівкою знімати піну. Додати в бульйон сіль та спеції, накрити кришкою й варити до повної готовності м'яса приблизно годину-півтора. Відварене м'ясо вийняти, нарізати на невеликі шматочки.
Картоплю очистити, помити та нарізати кубиками. Відправити у киплячий бульйон і почекати, поки закипить.
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.
Промити пшоно. Коли бульйон із картоплею почне кипіти, викласти у каструлю підготовлене пшоно.
Цибулю очистити й нарізати кубиками, моркву почистити і натерти на великій тертці. Розігріти сковорідку, додати олію та пасерувати овочі на середньому вогні до прозорості цибулі.
Капусту промити під проточною водою і відправити у сковорідку до цибулі та моркви. Перемішати, тушкувати 5 хвилин, потім додати в бульйон.
Повернути в бульйон м'ясо, додати перець, вичавити часник через прес, посолити за потреби. Перед подачею посипати капусняк рубаним кропом.
Читайте також: Липень 2021 року назвали найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень
"Купіть собі мізків", - Кондратюк висловився щодо українців, які ходять на концерти зірок РФ