Їли консервовані гриби. На Буковині мати та син захворіли на ботулізм

Двоє жителів села Усть-Путила Вижницького району отруїлись консервованими грибами власного виробництва. Вони перебувають в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні з діагнозом ботулізм, пише 0372.ua.

Нагадуємо: У Чернівцях визначатимуть Індекс благополуччя молоді

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Про це у коментарі Суспільному сказав керівник відділу Чернівецького обласного центру профілактики та контролю хвороб Юрій Падурару.

За його словами, у 51-річної жінки та її 18-річного сина стан середньої важкості. Їм ввели сироватку проти ботулізму.

Цьогоріч на Буковині уже фіксували два випадки ботулізму — у березні та травні. Обоє людей їли м’ясні консерви, які готували вдома.

За словами Падурару, минулими роками у Чернівецькій області фіксували поодинокі випадки ботулізму. Більшість з них були викликані м'ясом та грибами, які консервували вдома з порушеннями технології приготування. Зокрема не дотримувались температури, тиску та тривалості термічної обробки.

Читайте також: У Чернівецькому національному університеті затвердили нову форму навчання

На Буковині запрацюють пункти обігріву: адреси