• Головна
  • Їли консервовані гриби. На Буковині мати та син захворіли на ботулізм
Ботулізм
16:29, 16 листопада 2021 р.
Надійне джерело

Їли консервовані гриби. На Буковині мати та син захворіли на ботулізм

Ботулізм
Їли консервовані гриби. На Буковині мати та син захворіли на ботулізм

Двоє жителів села Усть-Путила Вижницького району отруїлись консервованими грибами власного виробництва. Вони перебувають в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні з діагнозом ботулізм, пише 0372.ua.

Нагадуємо: У Чернівцях визначатимуть Індекс благополуччя молоді

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Про це у коментарі Суспільному сказав керівник відділу Чернівецького обласного центру профілактики та контролю хвороб Юрій Падурару.

За його словами, у 51-річної жінки та її 18-річного сина стан середньої важкості. Їм ввели сироватку проти ботулізму.

Цьогоріч на Буковині уже фіксували два випадки ботулізму — у березні та травні. Обоє людей їли м’ясні консерви, які готували вдома.

За словами Падурару, минулими роками у Чернівецькій області фіксували поодинокі випадки ботулізму. Більшість з них були викликані м'ясом та грибами, які консервували вдома з порушеннями технології приготування. Зокрема не дотримувались температури, тиску та тривалості термічної обробки.

Читайте також: У Чернівецькому національному університеті затвердили нову форму навчання

На Буковині запрацюють пункти обігріву: адреси

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Буковина #ботулізм #захворіли на ботулізм
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...