Запашний гарячий шоколад: рецепт буковинкам на кожен день та свята (ФОТО)

фото з відкритих джерел

Гарячий шоколад - улюблений напій всіх ласунів. Густий солодкий напій наповнює енергією і чудово підвищує настрій, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, що Чай зі смородини покращить імунітет: рецепт

Для приготування гарячого шоколаду беруть плитку чорного або гіркого шоколаду, а щоб згустити напій, використовують крохмаль. При відсутності шоколаду можна використовувати какао-порошок, але смак буде іншим. Подають гарячий шоколад з маршмеллоу або збитими вершками, передає УНІАН.

Рецепт гарячого шоколаду

  • Молоко - 500 мл.
  • Кукурудзяний або картопляний крохмаль або борошно – 1 ч. л.
  • Чорний шоколад 70% - 120 г.
  • Цукор - 2 ст. л.

1. Шоколад розкришити на маленькі шматочки.

2. Молоко вилити в каструлю і довести до слабкого кипіння на середньому вогні. Помішувати до повного розчинення шоколаду.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

3. Додати в напій цукор і борошно або крохмаль. Щоб борошно не зібралося в грудку, його можна заздалегідь окремо розчинити з гарячим молоком.

4. Розлити гарячий шоколад відразу після загустіння.

Гарячий шоколад з какао

  • Какао-порошок - 5 ч. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Молоко 3% – 150 мл.
  • Вершкове масло - маленький шматочок.
  • Кориця, ваніль, зефір за смаком.

1. Змішати какао-порошок, цукор і пару ложок молока.

2. Розтерти суміш до однорідності, щоб не було грудочок. Решту молоко поставити на вогонь і довести до кипіння.

3. Вмішати в молоко суміш з какао, проварити кілька хвилин і розлити по чашках.

4. Додати в молоко шматочок масла та спеції по бажанню.

Читайте такожГотуємо суп-антистрес на ранок після свята