Картопля під час смаження часто прилипає до сковорідки та втрачає свою цілісність. Щоб страва не підгоріла і вийшла максимально ідеальною, пропонуємо скористатися однією простою порадою, пише 0372.ua.
Нагадуємо: 5 вагомих причин пити чай з корицею якомога частіше
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Досвідчені господині рекомендують перед тим, як налити олію на сковороду для смаження картоплі, присипати її поверхню сіллю. Через кілька секунд сіль вбере зайву вологу і смажена картопля вийде хрусткою і не підгорятиме. Найголовніше - олія не буде бризкати в різні боки, коли ви помішуватимете картоплю.
Ще одна корисна порада - попередньо перед жаркою очищену та нарізану картоплю потрібно замочити у воді, щоб вона випустила у воду зайвий крохмаль. Тоді при смаженні картопля не перетворюватиметься на пюре і не розлазиться по сковороді. Вимочену картоплю перед приготуванням потрібно добре промокнути з усіх боків паперовим рушником, і лише потім класти на сковороду.
Якщо залишити маленький вогонь і накрити при смаженні картоплі сковороду кришкою, тоді картопля вийде тушкованою. Але якщо ви хочете золотисту скоринку, то залишайте сковороду відкритою і збільшіть вогонь, часто помішуючи картоплю. Спеції та зелень потрібно додавати наприкінці приготування.
Читайте також: Чому опухають очі і як із цим боротися, розповіла офтальмолог
Лікарі розповіли, як зняти напругу очей при роботі за комп’ютером