Попри те, що котлети є надзвичайно простою, смачною та досить універсальною стравою, смажити їх на сковороді – не завжди хороший варіант. Бо кому потрібні зайві калорії та багато шкідливої олії? На щастя, існує більш корисна альтернатива – приготування котлет у духовці, пише 0372.ua.
Нагадуємо: Картопляна запіканка із залишків пюре для ситного обіду
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Саме такі виходять завжди соковитими та гарно тримають форму.
Інгредієнти:
- фарш – 800 г
- цибуля – 100-130 г
- батон сухий – 5 шматків
- молоко – 150-200 мл
- часник – 1 зубчик
- сіль, перець
1. Залити сухий батон молоком та залишити на 10 хвилин.
2. Змолоти на м`ясорубці м`ясо, цибулю, часник та батон.
3. Отриманий фарш посолити та поперчити. Відбити його мінімум 10-15 разів – це потрібно для того, щоб котлети тримали свою форму.
4. Сформувати котлети та викласти їх на деко.
5. Запікати при температурі 200-210 градусів 30-35 хвилин.
Читайте також: Вакциновані українці старші за 60 років відсьогодні можуть придбати ліки за гроші з «єПідтримки»
Сирний омлет на сніданок: простий рецепт ситної та поживної страви