Скоро починається Масляна або, як її ще називають, масляний тиждень. І якщо ви ще не визначилися, за яким рецептом пекти млинці та які ще страви поставити на стіл, 0372.ua радить звернути увагу на закуску з рибною начинкою.
Нагадуємо: Салат "Лютневі вітаміни": простий та корисний рецепт
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Інгредієнти: молоко (1,5 склянки), борошно (1 склянка), рослинна олія (4 ст. л.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (1 ст. л.), розпушувач (0,3 ч. л.), слабосолена сьомга (за смаком), вершковий сир (за смаком), кріп або інша зелень (за бажанням).
Молоко підігріваємо до 30-40°С. У нього додаємо сіль, цукор та рослинну олію. Збиваємо суміш міксером або вінчиком вручну, щоб сіль та цукор повністю розчинилися. Потім просіюємо борошно з розпушувачем. Розмішуємо, щоб на поверхні не було грудочок. Якщо є час – залишаємо тісто на млинці за кімнатної температури приблизно на 20-30 хвилин.
Ретельно розігріваємо сковороду для млинців із вершковим маслом або рослинною олією. Виливаємо трохи тіста на розпечену сковороду і повертаємо, доки воно не розподілиться тонким шаром по всій сковороді. Як тільки краї млинця стануть коричневими, перевертаємо його на другий бік. Чекаємо приблизно 1-2 хвилини та знімаємо його. Перекладаємо на тарілку, змащуємо олією і продовжуємо випікати решту.