Чудодійна капуста: броколі може захистити від людей від інсульту (ФОТО)

фото ілюстративне

Американські науковці стверджують, що здорове харчування знижує шанси людини на інсульт. Відтак вживання броколі регулює кров'яний тиск, який є найбільш значущим фактором ризику розвитку інсульту, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше: Пристрасть до кави: як вживання цього напою впливає на імунну систему (ФОТО)

Журнал Американської медичної асоціації описує броколі як один з кращих продуктів для захисту від інсульту, інформує Ukr.Media. Так, інсульт не завжди можливо запобігти, але все ж таки певні зміни у способі життя знижують ризик розвитку судинної катастрофи для людини. У тому числі для кращого захисту головного мозку від інсульту вчені рекомендують дотримуватися практики здорового харчування.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

За даними Асоціації інсульту (SA), паління, вживання алкоголю або малорухливий спосіб життя, можуть збільшити ризик розвитку інсульту, поряд з високим кров'яним тиском, миготливою аритмією, діабетом або нездоровою вагою. Здорове харчування, навпаки, може знизити ризики розвитку діабету, раку і серцево-судинних захворювань.

Здорове харчування знижує ваші шанси на інсульт або транзиторну ішемічну атаку (ТІА), - підкреслюють експерти.

Журнал Американської медичної асоціації називає одним з кращих продуктів для захисту від інсульту броколі. Вчені констатують, що броколі особливо багата на таку амінокислоту як глутамінова кислота. Дослідження Північно-Західного університету у Чикаго показало, що більш високе споживання глутамінової кислоти з їжею пов'язане з більш низьким кров'яним тиском.

Немає ніяких сумнівів у тому, що броколі є одним з кращих продуктів для регулювання артеріального тиску, - заявили при цьому дослідники.

Саме високий кров'яний тиск є найбільш значущим фактором ризику розвитку інсульту як у чоловіків, так і у жінок, нагадують лікарі.

Читайте такожЧи варто повністю відмовлятися від солі та у чому її користь: поради буковинцям