300 гривень сьогодні просять за кілограм буженини на ринку "Нижній" Чернівчани шоковані, кажуть, за два дні ціни на продуктових ринках виросли на 30-40%.
Порівнюють, якщо ще в середу за філе свинини просили 120 гривень, то нині, у п'яницю - 180 гривень, та й знайти сире м'ясо на прилавках важко. За одним з головних атрибутів Великодніх свят - кільцем ковбаси, на рину вишикувалися черги.
Просять за ковбасу - від 145 до 250 гривень.
"Я навіть не хочу питати ціни, бо звучить все дуже страшно. Прошу продавця давати всього потроху, вони вже тут навчені. Мені нарахували за м'ясний комплект у кошик - 700 гривень. Заплатив, а що робити? Жінка список написала, треба все додому принести" - ділиться ранковими закупками пан Андрій з журналістами АСС.
Ще один основний продукт Пасхи - цвіклі, або хрін, на ринку можна купити за 35-40 гривень за півлітрову склянку. Паски - в залежності від розміру, від 14 гривень до 40.