Стандартний перекус багатьох людей - це бутерброд з ковбасою, що ні для кого не секрет. Але мало хто знає, що ця їжа може призвести до серцево-судинних захворювань і піднімає рівень цукру в крові.
Про це розповідає Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.
«Хліб, масло, ковбаса. Звичний для багатьох сніданок, перекус, обід, полуденок або вечеря. Втім, такий бутерброд - їжа нездорова, марна і досить дорога. Білий хліб містить багато солі. У 100 грамах хліба - приблизно п'ята частина денної норми солі. Хоча в залежності від приготування хліба, ця цифра може відрізнятися і бути значно вищою. Це викликає ризик захворіти серцево-судинними хворобами, переважно пов'язаними з високим артеріальним тиском або серцевою недостатністю», - зазначає Уляна Супрун.
Також в.о. обов'язків міністра охорони здоров'я в Україні повідомила, що ковбаса зовсім шкідлива, адже це перероблений продукт з домішками. І зловживання подібними продуктами може призвезти до раку прямої кишки та підшлункової.
Основні поради: вибирайте здорові варіанти.
- Їжте висівковий хліб. Також можна обрати житній;
- Замінниками ковбаси можуть стати печене м'ясо, печінковий паштет, хумус чи форшмак. Вони безпечні джерела білка, заліза та цинку;
- До паштетів варто додавати овочі, яблука, гриби, зелень, коренеплоди. Так вони міститимуть більше клітковини та вітамінів і менше жиру;
- Із хлібом можна їсти сир та зелень, фету, солодкий перець, паштет із баклажанів, грибів, гарбуза, сала.
- Здорова альтернатива ковбаси - це шматок чорного хліба, гірчиця та скибочка сала.
Читайте також: що потрібно знати буковинцям про здорове харчування?