Фото
10:12, 19 жовтня 2019 р.
Що потрібно знати буковинцям про здорове харчування?
Фото
Фото ілюстративне
Експерти з харчування Гарвардської школи громадського здоров'я визначили, як харчуватися збалансовано та правильно.
Про це повідомляє Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.
• Фрукти та овочі мають бути основною частиною прийому їжі – ½ тарілки. Також подбайте про різноманість кольорів та пам'ятайте, що картопля не вважається овочем через негативний вплив на рівень цукру в крові.
• Звертайте більше уваги на цільнозернові продукти – ¼ тарілки: цільні і неочищені зернові – ячмінь, зерна пшениці, вівсянка, гречка, неочищений рис і продукти, виготовлені з них. Наприклад, макарони з твердих сортів пшениці корисніші ніж білий хліб, білий рис та інші очищені зерна.
• Кількість білка у тарілці – ¼. Риба, курка, квасоля, горіхи – здорові і різноманітні джерела білка. Їх можна додати в салат і вони добре поєднуються з овочами. Обмежте споживання червоного м'яса і уникайте споживання переробленого, такого як бекон та сосиски.
• Корисні рослинні олії варто вживати помірно. Обирайте корисні рослинні олії, такі як оливкова, рапсова, кукурудзяна, соняшникова, арахісова та інші. Уникайте частково гідрогенізованих олій, які містять шкідливі транс-жири. Пам'ятайте, що знижена жирність не завжди означає користь.
• Пийте воду, каву або чай. Відмовтеся від солодких напоїв, споживайте одну або дві порції молока і молочних продуктів на день, обмежте споживання соку до маленької склянки на день.
• Будьте активні, адже активність також важлива для контролю ваги.
Читайте також: у багажнику віз вбиту тварину - на Буковині затримали браконьєра.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
19:19
Вчора
13:11
Вчора
12:30
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
13:47, 20 січня
13:43, 20 січня
17:15, 17 січня
17:15, 17 січня
13:58, 24 січня
live comments feed...
Коментарі