У грудні 2019 обсяги виробництва молока зменшилися на Буковині

фото ілюстративне

Яким було виробництво продукції тваринництва у Чернівецькій області у 2019 році інформує Головне управління статистики.

У 2019р. у Чернівецькій області, за попередніми даними, господарствами всіх категорій вироблено 64,4 тис.т м’яса (реалізація сільськогосподарських тварин на забій у живій масі), 260,1 тис.т молока, 119 т вовни та 347,9 млн.шт яєць. 

У порівнянні з 2018р. збільшилися обсяги виробництва яєць на 3,4%, м’яса - на 1,6%. Разом з тим, зменшилися обсяги виробництва вовни (на 7,0%) та молока (на 4,9%).

На 1 січня п.р., за попередніми розрахунками, в господарствах усіх категорій утримувалось 78,5 тис. голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів - 50,1 тис., 147,4 тис. - свиней, 43,5 тис. - овець і кіз, 3,7 млн. - свійської птиці.

Порівняно з 1 січня 2019р. зафіксовано збільшення кількості свійської птиці на 5,5%, свиней - на 3,9%.

Разом з тим, зменшилося поголів’я великої рогатої худоби на 3,8% (у т.ч. корів - на 2,6%), овець та кіз - на 0,8%.

Читайте також: Очільник Державної служби якості освіти України провів робочу зустріч в Чернівцях