Українці полюбляють їсти деруни. Рецептів цієї популярної страви є багато. Ми пропонуємо Вам ще один, який сподабається усій родині. Дана страва запікається в горщиках у духовці.
"Деруни по-селянськи": крок за кроком
Складові:
- 10 середнх картоплин;
- 3-4 столові ложки муки;
- 100 грам молока;
- 1 яйце;
- 200 грам м'яса;
- 300 грам грибів (підійдуть морожені, різні, навіть шампіньйони);
- 2-3 цибулини;
- 250 грам сметани;
- олія, сіль, перець.
1. Картоплю потерти на дрібній терці, посолити, додати муку, молоко, яйця, добре перемішати і посмажити деруни.
2. М'ясо порізати 1х1, посмажити до готовності.
3. Окремо обсмажити гриби і порізану півкільцями цибулю.
4. М'ясо перемішати з грибами.
5. Заповнити горщики в такій послідовності: 2-3 маленькі деруни, шар м'яса з грибами, шар цибулі, шар дерунів і так до самого верху (верхній шар - гриби, м'ясо і цибуля).
6. Сметану розвести наполовину з водою, посолити, поперчити і залити до половини горщика.
7. Горщики покласти в добре розігріту духовку на 20-30 хвилин.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми публікували класичний італійський рецепт панна коти. Прочитати про це можна ТУТ.