• Головна
  • Панна котта: класичний рецепт італійського десерту для буковинок
17:34, 8 лютого 2020 р.

Панна котта: класичний рецепт італійського десерту для буковинок

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Панна котта – популярний італійський десерт з вершків, молока, цукру та ванілі. Ніжна структура десерту закохає вас з першого шматочка, а соковиті ягоди додадуть панна котті ще більш ароматного та солодкого смаку.

Рецепт десерту публікує Смачно24.

Інгредієнти для десерту

Желатин в пластинах 4 шт.

Полуниця 200 г

Лимон 1 шт.

Молоко 100 мл

Цукор 80 г

Вершки 33% 400 мл

Стручок ванілі 2 шт.

Чорниця 100 г

Рецепт приготування

1. Пластини желатину замочіть в холодній воді до набухання.

2. Обережно розріжте стручки ванілі на дві половини та лезом ножа вийміть серединку. Використані стручки ванілі не викидайте.

3. Помийте лимон та натріть на дрібній терці цедру. Вичавіть сік з лимону.

4. 300 мл вершків з’єднайте з цедрою та соком лимона. Додайте молоко,цукор, стручки ванілі та її м’якоть, і варіть на слабкому вогні 15 хвилин. Стручок ванілі витягніть.

5. Набухший желатин витягніть з води та додайте до молочної суміші. Помішуйте до повного його розчинення.

6. Охолодіть каструлю з молочним кремом в холодній воді та постійно її помішуйте.

7. Молочний крем має повністю охолодитися.

8. 100 грам вершків збийте міксером в густу піну та обережно з’єднайте її з молочним охолодженим кремом.

9. Готову панна котту розлийте по формочкам та поставте в холодильник на 4 години.

10. Перед подачею опустіть формочки з десертом в гарячу воду на кілька секунд, щоб панна котта краще виймалася. Викладіть панна котту на презентаційний посуд та задекоруйте дрібно нарізаною полуницею та чорницею.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що під час руху загорілося авто буковинця. Прочитати про це можна ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#панна котта #рецепт
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...