Такі яблука в тісті не залишать нікого байдужим. Готувати їх досить швидко, тісто просте у приготуванні, а результат настільки тішить, що важко зупинитись їх їсти.
Рецепт від Вікторії Попін приємно здивує. Спершу, кілька порад з приготування страви для господинь:
1. Дуже важливо смажити яблука в достатній кількості олії. Якщо олії буде замало, якби на перший погляд парадоксально це б не звучало, тісто вбере значно більше олії. Яблука повинні "плавати" в олії.
2. Викладати кружечки яблук в тісті лише тоді, коли олія буде добре розігрітою, навіть можна почекати аж поки вона почне потріскувати.
3. Смажити яблука партіями, не викладаючи надто багато за один раз.
4. Викладати смажені яблука в тісті на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб той вбирав рештки олії з поверхні яблук.
5. І ще одне, що досить рідко зустрічається в рецептах яблук в тісті. Перед занурюванням у тісто, яблука обкачуються в борошні, щоб тісто краще прилягало до поверхні яблук й рівномірно їх покривало.
"Яблука в тісті": рецепт
Розраховано на 2-4 порції.
Складові для тіста:
- 130 млмолока
- 100 гборошна
- 1яйце
- 2 ст.л.топленого вершкового масла
- 2 ч.л. цукру
- 1/2 ч.л. розпушувача
Крім того:
- Рослинна олія для смаження яблук
- Борошно для обкачування яблук
- 80 г цукрової пудри
- 1 ч.л.меленої кориці
- 2середні яблука
Готуємо крок за кроком:
1. У глибокій мисці змішати всі інгредієнти для тіста й збити до однорідності. Збивати лише до повного змішування інгредієнтів.
2. Яблука почистити й вирізати серцевину. Порізати кружечками, приблизно 0,5 см товщиною.