Кулінарні валентинки до свята закоханих: рецепт печива-сердечок для буковинок

фото ілюстративне

Подарунки до Дня Святого Валентина можуть бути не тільки красиві та м'якенькі, про кохання можна говорити і кулінарною мовою. Пропонуємо простий рецепт печива у вигляді сердечок. З ним ваше свято буде ще солодшим.

Печиво у формі сердечок - один з наймиліших презентів на День святого Валентина. А щоб внести трохи різноманітності, Smachno.ua пропонуємо вам докласти до печива записку з компліментом або освідченням. Таким чином у вас вийде їстівна листівка-валентинка. 

"Рецепт печива-валентинки"

Інгредієнти: 

  • борошно - 320 г
  • кориця мелена - 8 г
  • розпушувач - 3 г
  • вершкове масло - 100 г
  • цукрова пудра - 250 г
  • какао-порошок - 30 г
  • яйце - 1 шт.
  • абрикосовий джем - 80 мл
  • мелений імбир - 2 г
  • молоко (2,5%) - 60 мл
  • чорний шоколад (72%) - 50 г

Спосіб приготування:

1. Борошно з’єднайте з какао-порошком, розпушувачем, меленою корицею та меленим імбиром. Покладіть терте вершкове масло та перетріть усе на крихту. Додайте яйце, цукрову пудру, абрикосовий джем та замісіть пісочне тісто. Загорніть його в плівку та покладіть у холодильник на 30 хв.

2. Потім розкачайте у пласт товщиною 5 мм. За допомогою форм виріжте з тіста 11 сердечок - 1 велике та 10 менших. Коктейльною трубочкою зробіть у маленькому печиві посередині по 2 дірочки. Викладіть на деко та поставте у розігріту до 180˚С духовку. Випікайте протягом 10 хв. Дістаньте печиво з духовки та дайте охолонути.

3. Приготуйте молочну глазур: змішайте до однорідності цукрову пудру та молоко. Нанесіть глазур на готове печиво, обходячи дірочки, та дайте глазурі застигнути впродовж 20 хв.

4. Розтопіть у мікрохвильовці шоколад, перелийте його у кондитерський мішок. Зробіть шоколадом напис на великому серці. Залиште застигати.

5. У дірочки на маленькому печиві протягніть стрічки. Напишіть 10 записок з компліментами, загорніть, прикладіть їх вертикально до печива та прив’яжіть кожну записку стрічкою.

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт страви з лавашу. Прочитати про це можна ТУТ.