• Головна
  • Йока - страва із ароматом пристрасті: рецепт для буковинок
фото
08:12, 13 лютого 2020 р.

Йока - страва із ароматом пристрасті: рецепт для буковинок

фото
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Йока - цікава назва для надзвичайно смачної, але дуже простої страви із лавашу. По суті, це сирний омлет у лаваші. Пропонуємо приготувати цю вірменську страву буковинським господиням до сніданку.

Йоку можна готувати, в принципі, із будь-якою начинкою. Така страва добре смакуватиме на сніданок, обід чи вечерю. Все залежить від вашої фантазії та побажань до інгредієнтів. 

"Йока - сирний омлет у лаваші"

Складові:

  • Лаваш тонкий - шматок, розміром трохи більше сковороди;
  • Яйце - 1 шт;
  • Сир - 30-50 г;
  • Сіль - за смаком;
  • Шинка, ковбаса, м'ясо і т. п. - за бажанням
  • Масло вершкове або рослинне для смаження - 1 ст. л.

Як готувати:

  1. Яйце розмішати і підсолити, якщо ви використовуєте дуже солоний сир, то можна не солити.
  2. Сир натерти.
  3. Шматок лаваша покласти на змащену сковороду, краї трохи заходять за межі сковороди. Поставити на малий вогонь. Якщо лаваш щільний, то змочіть його водою, просто збризніть. Також можна додати 1-2 ложки молока або води в яйце, тоді лаваш теж добре пропарится.
  4. На лаваш виливаємо яйце. Посипаємо сиром. Можна розкласти будь-які добавки, а можна і без них.
  5. Загортаємо краї лаваша. Вогонь робимо більшим і обсмажуємо до рум'яності з двох сторін. Якщо вогонь буде дуже сильним, то лаваш підгорить, а начинка залишиться сирою. Важливо знайти золоту середину.
  6. Перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
  7. Викладаємо на тарілку і смакуємо!

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт яблук в тісті. Прочитати про це можна ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #йока #омлет у лаваші
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...