
фото
08:12, 13 лютого 2020 р.
Йока - страва із ароматом пристрасті: рецепт для буковинок
фото

фото ілюстративне
Йока - цікава назва для надзвичайно смачної, але дуже простої страви із лавашу. По суті, це сирний омлет у лаваші. Пропонуємо приготувати цю вірменську страву буковинським господиням до сніданку.
Йоку можна готувати, в принципі, із будь-якою начинкою. Така страва добре смакуватиме на сніданок, обід чи вечерю. Все залежить від вашої фантазії та побажань до інгредієнтів.
"Йока - сирний омлет у лаваші"
Складові:
- Лаваш тонкий - шматок, розміром трохи більше сковороди;
- Яйце - 1 шт;
- Сир - 30-50 г;
- Сіль - за смаком;
- Шинка, ковбаса, м'ясо і т. п. - за бажанням
- Масло вершкове або рослинне для смаження - 1 ст. л.
Як готувати:
- Яйце розмішати і підсолити, якщо ви використовуєте дуже солоний сир, то можна не солити.
- Сир натерти.
- Шматок лаваша покласти на змащену сковороду, краї трохи заходять за межі сковороди. Поставити на малий вогонь. Якщо лаваш щільний, то змочіть його водою, просто збризніть. Також можна додати 1-2 ложки молока або води в яйце, тоді лаваш теж добре пропарится.
- На лаваш виливаємо яйце. Посипаємо сиром. Можна розкласти будь-які добавки, а можна і без них.
- Загортаємо краї лаваша. Вогонь робимо більшим і обсмажуємо до рум'яності з двох сторін. Якщо вогонь буде дуже сильним, то лаваш підгорить, а начинка залишиться сирою. Важливо знайти золоту середину.
- Перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
- Викладаємо на тарілку і смакуємо!
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт яблук в тісті. Прочитати про це можна ТУТ.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:46
Вчора
19:49
Вчора
18:03
Вчора
15:55
Вчора
14:30
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
21:40, 13 квітня
4
11:48, 12 квітня
15:52, 14 квітня
2
live comments feed...
Коментарі