Читаючи склад магазинних пудингів, пропадає бажання їх купувати: суцільні добавки і емульгатори. Тому ми вирішили знайти простий і зрозумілий рецепт домашнього шоколадного пудингу, щоб Ви могли приготувати його самостійно і пригостити всю сім’ю.
Отже, пропонуємо простий покроковий рецепт шоколадного пудингу від Нового каналу.
Щоб приготувати шоколадний пудинг в домашніх умовах, Вам знадобиться:
- 400 мл молока;
- 2 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. какао;
- 2 ст. л. меленого лісового горіха;
- 2 ст. л. крохмалю.
Лісовий горіх можна замінити, наприклад, волоським чи мигдальним. Все залежить від Ваших уподобань!
Приступаємо до приготування:
1. Молоко підігрійте на невеликому вогні, але не доводьте до кипіння.
2. Зніміть каструльку з вогню і додайте до молока інші інгредієнти, постійно помішуючи. Протягом 5 хвилин збивайте вінчиком отриману суміш.
3. Якщо у Вас горіхи цільні, можете їх не подрібнювати в борошно, а поколоти гострим ножем на маленькі шматочки. Це додасть пудингу "родзинку".
4. Поставте суміш на плиту, включіть вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи дерев’яною ложкою. Коли на поверхні з’являться бульбашки, зніміть пудинг з вогню і відставте на кілька годин остигати.
5. Можете навіть, коли він достатньо охолоне, поставити десерт у холодильник на дві години: так вийде ще смачніше!
Подавайте пудинг у розеточках або склянках, а зверху можете посипати горішками. Смачного!
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт торту "Баунті". Прочитати про це можна ТУТ.