За умов карантину у буковинських господинь з'явилося більше часу для хатніх справ. Чому б не приготувати легкий вишневий чізкей, що не потребує випічки! Він сподобається дорослим та дітям. Рецепт перевірений на кухні Smachno.ua.
Вишневий чізкейк без випічки
Складові:
- печиво - 100 г
- масло - 50 г
- кориця - 1 ч. л.
- вишня - 225 г
- сир - 450 г
- цукор - 100 г
- вода - 150 мл
- желатин - 30 г
- вершки 20% - 120 г
- лимон - 1 шт
Спосіб приготування:
1. Подрібнюємо печиво з маслом та викладаємо його у форму. Утрамбовуємо.
2. В блендері мелемо сир та цукор.
3. Готуємо вишневе желе: 10 г желатину розмочуємо в 70-80 мл холодної води. Коли желатин розбухне, доливаємо 20 мл гарячої води та, помішуючи, підігріваємо на водяній бані до 50-60°. Коли він розчиниться, помішуючи охолоджуємо желатин до 40° та додаємо сік половинки лимону.
4. Збиваємо разом желатин, сирну масу, вершки та ванілін. Розподіляємо все по коржу.
5. Ставимо в холодильник на 1 годину.
6. Коли сирний шар вистигне, викладаємо вишню та заливаємо її вишневим желе (готується так само, як желатин, але замість води використовується вишневий сік з цукром та соком лимону). Ставимо в холодильник на 1 годину.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт бананів з шоколадом у лаваші. Прочитати про це можна ТУТ.
Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - Facebook, Instagram та Telegram.