Коли мова заходить про мафіни, ми, зазвичай, думаємо про десерт з ягодами або шоколадом. Відомий кухар Євген Клопотенко трохи ламає цю асоціацію і пропонує приготувати яєчні мафіни з овочами.
Це дуже простий рецепт, для приготування якого не потрібні якісь складні продукти. Яйце є в кожному домі, а овочі ви можете брати будь-які. Мафіни можна готувати замість омлету на сніданок, а можна взяти з собою на роботу або дати дитині до школи.
Яєчні мафіни з овочами - покроковий рецепт
Складові:
- яйце - 6 шт
- цукіні (або кабачок) - 1 шт
- томат - 1 шт
- болгарський перець - 1 шт
- печериці - 4-5 шт
- борошно - 1 ст. л.
- сир - 50 г (будь-який твердий)
- сіль - за смаком.
Як готувати?
1. Кабачок помийте і поріжте невеликим кубиком. Томат, перець і гриби також помийте і поріжте на такі самі шматочки. Всі овочі змішайте в окремій ємності.